Kanon juletræning

Siden mit sidste indlæg syntes jeg at jeg har fået godt styr på mine forventinger til mig selv om hele mit formål med at træne. Det har også betydet at jeg har følt mig mere motiveret og “på rette spor” hvilket har gjort mig super motiveret igen. Det har derfor også sat nogle nye tanker igang mht. nye udfordringer, men den vil jeg ikke lige vil komme nærmere ind i det her indlæg…

Op mod jul og hen igennem julen har jeg haft nogle super træningspas. Jeg har deltaget på min kærestes Stram Op hold og Thai Bo hold, og så har jeg fulgt med hende ud på hendes løbepas (hun er igang med at træne op til Berlin Marathon 2013). Hun løber ikke så hurtigt som jeg normal gør, men det er perfekt for mig da jeg har brug for at holde styr på min hastighed i forbindelse med min skade. Det er også mega fedt for os at vi har mulighed for at træne sammen og være fælles om et mål som Berlin. Udover dette har jeg været en tur i vandet igen og svømme og været til lidt spinning. Det var lidt kedeligt at svømme, men det er nok mest fordi at uden at have ydet nogen former for indsats eller trænet svømning i de sidste ligger jeg stadig på fuldstændig samme niveau.

Vintertræning i Kongshøj Skov i bidende kulde.

Det der til gengæld har været super fedt er når jeg har været ude i “vejret” og løbe. Den 23. December lige inden snestormen for alvor ramte i Aalborg var Lasse og jeg ude i Kongshøj skov og løbe langs MTB sporet. Det var bidende koldt at stå ud af bilen i vinden i de ca. 20 m/s der blæste den dag, og bare det at vente et minuts tid på at Lasse blev klar var mega koldt. Vi løb afsted langs sporet som til min overraskelse bestod af rent is med sne på. Heldigvis var der sne det meste af sporet så det ikke var så glat at løbe på. Det var en rigtig fed tur hvor vi så ikke mindre end 4 rådyr og efter første runde blev vi hurtige enige om at tage en halv runde mere. Der blev også tid til et lille billede undervejs 🙂 Det endte med at blive til lidt over en times løb på trods af dette vanvittige vejr og en ret fed oplevelse faktisk. Der var ikke de store problemer med baglår eller knæ da vi ikke løb specielt hurtigt.

Løb med oppakning og Overnatning i shelter. Første dag løbes der 15 km løb. Næste dag løbes der 10 km.

Da vores tur ude på MTB sporte i Kongshøj var så sjov tænkte vi at vi ville gøre det hele lidt vildere. Derfor planlagde Lasse, Lasse L og mig en tur hvori der skulle indgå en overnatning. Planen var at køre i bil ud til Lundby Krat og løbe langs MTB sporet hvorefter der skulle løbes ud til fjorden i nærheden af Storvorde hvor der ligger nogle shelters. Vi ville løbe med oppakning som muliggjorde en overnatning samt aftensmad og morgenmad. Vi snød kun en lille smule i form af at vi lagde en luftmadras, vand, en gryde og lidt ekstra tøj derud. Det var nemlig ikke muligt selv at bære alt vandet og derudover var det godt at have ekstra tøj da vi ikke vidste hvor kold natten blev. Lasse L kørte på MTB og Lasse og jeg løb. Desværre var MTB sporet og skoven generalt fuldstændig iset til så det var ikke muligt at løbe så langt i den, men det blev alligevel til 15 km inden vi var derude. Det gik rigtig godt med at få startet bålet takket være Lasse L’s færdigheder som spejderdreng 🙂 Vi fik også lavet noget fint mad som bestod af frysetørret mad og en hel kylling. Natten var dog forfærdelig selvom jeg havde medbragt min helt nye sovepose og havde taget alt mit tøj på. Der var simpelthen for koldt og der blæste og sneede helt vildt. Næste morgen var vi fuldstændig smadrede men Lasse og jeg løb alligevel med alt vores oppakning tilbage efter bilen dog i en mere direkte rute på omkring 10 km. En hård tur, ikke på grund af kilometerne, men pga. den ualmindelige dårlige nattesøvn pga. kulden. Det var fedt! 🙂

Alt i alt må det siges at jeg har fået trænet en masse i min juleferie med kun 3 hviledage. Jeg har dog besluttet at tage en 14 dages pause fra løb da min skade i venstre baglår er blevet lidt værre. Jeg håber på at udstrækningsøvelser, massage og ro kan få styr på skaden.