Aalborgløbet – ½ marathon

Aalborgløbet - ½ marathon: TEAM HAKKET kort før start

Aalborgløbet – ½ marathon: TEAM HAKKET kort før start

Sidste år deltog jeg ikke i Aalborgløbet da jeg var skadet med højre knæ efter min Ironman. Jeg er nogenlunde kommet over denne skade og “har styr på den” så den ikke kommer igen, men jeg kan stadig mærke den, og det kunne jeg også idag 🙂 Derudover døjer jeg stadig med en fibersprængning i venstre baglår som også var en hindring idag.

Der var mega godt vejr; vindstille og sol. Lasse og jeg var mødt op derude en times tid før og fik omklædt og drukket lidt sædvanligt kaffe 🙂 Jeg havde spist godt inden start og drukket energidrik så jeg følte mig rimelig frisk og klar til start. Dette var mit første løb i mine nye sko og med mit nye udstyr så det hjalp også godt på motivationen.

Planen var at lægge ud med 4:05 – 4:10 pr km for at prøve at sætte ny PR og se hvordan det ville gå de første km. Hvis jeg kunne se at jeg ikke ville kunne holde tempoet ville jeg gå efter halvanden time, og for intet i verden ville jeg tillade mig selv at komme over 1:35. Jeg lagde ud forholdsvis tæt ved startlinien i et 4:00 tempo som jeg efterhånden fik justeret til 4:05 – 4:10. Det gik mega godt med at holde dette pace, og da jeg kom ud på Nørholmsvej var der en lille smule vind, så jeg lagde mig i gruppe med et par andre fyre. Kort efter blev vi hentet af en anden gruppe ledt af de to hurtigste kvinder. Jeg lagde mig i denne gruppe som holdte omkring de 4:10. Ved ca. 10 km kom der en bakke som det gik fint med at komme over, men da vi skulle ned på den anden side øgede gruppen farten til under 4:00. Efter en kilometer ved dette pace og op af bakken til omkring 12 km var min rytme fuldstændig splittet af og jeg begyndte at få ondt i højre knæ og venstre baglår/balle. Jeg gik fuldstændig ned med holdte et fornuftigt pace på omkring 4:20 og da jeg endelig nåede fri af bakkerne ved 15 km holdte jeg et fornuftigt pace hjem indtil omkring 19 km. Her fik jeg mega sidestik som åd lidt af mine dyrbare sekunder…

Jeg endte med at komme ind over målstregen på 1:29:27 som gav mig en 55. plads af 563 løbere. Jeg er ovenud tilfreds med tiden taget i betragtning at jeg tilbage i Februar startede med at løbe 1:41:37 ved Holstebro Bymarathon. Lækkert at slutte sæsonen af med at være tilbage i mit tempo igen 🙂

Lasse satte ny personlig rekord med tiden 1:25:00 som gav ham en 25. plads. Det og vindertiden på 1:13 fortæller lidt om hvor hurtige folk er på dette stævne.