Aalborg MTB Challenge 2012

Jeg tilmeldte mig Aalborg MTB Challenge for at i mit første MTB løb at prøve et som ikke var alt for voldsomt at starte ud med. Det foregår nemlig ude i Kongshøj skov som er en rute jeg kender rigtig godt, og udover dette tilmeldte jeg mig i H3 som betød at jeg kun skulle køre 3 runder på den. Min banerekord derude ligger på omkring 26 min så jeg havde regnet med at jeg godt kunne køre 3 runder på under 1:30:00. Der var nemlig lover perfekt vejr, så det hele tegnede godt.

Desværre stod det dog ned i stænger lørdag morgen hvilket betød at ruten blev rigtig glat og mudret og desværre er meget af underlaget ler, så det gjorde den ekstra glat. Jeg troede nu stadigvæk på at jeg kunne snige mig under halvanden time. Jeg fik desværre placeret mig lidt dårligt i startfeltet så jeg stod næsten helt bagerst. Det betød at jeg skulle overhale rigtig mange allerede på den første runde hvilket var stort set umuligt. Jeg fik da overhalet en 10 stykker, men væltede kort tid efter og tabte det hele igen. Herefter forsøgte jeg at koncentrere mig mere om at køre stabilt. Der var nemlig helt vildt glat og mudret samlede sig lige så stille i store klumper på cyklen hvilket gjorde at jeg følte cyklen decideret blev sløvet ned af det da det sad og bremsede alle steder med bevægelige dele.

Jeg kløede på men i slutningen af første runde hørte jeg at der var en der kørte ind i mit baghjul. Jeg tænkte ikke videre over det, men så skete det igen i starten af anden runde. Denne gang kunne jeg god tydeligt se at han var for langt bagud til at ramme mit baghjul. Jeg stoppede for at tjekke. Fuck, mit baghjul sad fuldstændig løst, jeg havde ikke tjekket det inden start. Rookie mistake.

Ellers gik det nu fint nok bortset fra at jeg syntes at jeg begyndte at løbe lidt tør for energi. Dette var på trods af at jeg havde ca. 1l energidrik i min Camelbak som jeg havde husket at drikke af. Det var simpelthen bare en belastning jeg ikke er helt vant til. Mine læg, arme og ryg begyndte nemlig at blive trætte. Når jeg var træt i ryggen prøvede jeg at spænde i maven, men den blev også træt, så jeg rejste mig op, men så blev jeg mere træt i læggen og måtte igen sidde ned og spænde i maven. Så det var frem og tilbage hele tiden 🙂

Jeg holdte da stadig en nogenlunde hastighed indtil sidste runde hvor jeg faldte noget pga. manglende energi. Jeg var fuldstændig overrasket over hvor hårdt det rent faktisk var i forhold til min forventning af det 🙂 Men det var satme fedt, og dejligt at blive udfordret på en helt anden måde en jeg har været vant til i andre løb, så det er ikke sidste gang jeg er med til et sådan løb. Faktisk er jeg jo tilmeldt 100 km MTB løb i Aalborg til April næste år, så jeg må hellere komme igang med at træne noget mere 🙂

Jeg endte på en 44. plads ud af 92 ryttere i tiden 1:48:57. Min mellemtider var 34:27, 35:25 og 39:04.

Comments have been disabled.