Hirtshals Minitriathlon 2012

1:04:57 var tiden da jeg løb over målstreget. Det var ca. 5 min senere end jeg havde håbet på i min nok lidt for optimistiske forventning til hvad jeg ville kunne præstere givet den form jeg var i. Dog er jeg egentlig tilfreds med tiden når jeg tænker over hvordan det hele forløb. Jeg ved nemlig at jeg kan køre distancen langt hurtigere når jeg får styr på formen og de sidste par detaljer…

Starten gik kl. 10 i Hirtshals så vi skulle være registreret inden kl. 9:45. Derfor kørte Lasse og jeg fra Aalborg kl. 8 med cyklerne bag på Swiften som sædvanlig. Jeg havde fået en kanon morgenmad hjemmefra bestående af youghurt med müsli samt en vanilie protein shake med hindbær og banan og på vejen derop blev vi gejlet op af kaffe 🙂 Vi fik tingene gjort klar inde i hallen som skulle fungere som skiftezone og klaret omklædning og toiletbesøg i omklædningsrummet tilhørende svømmehallen.

Svømningen foregik indendørs og jeg placerede mig i den midterste bane sammen med to andre der begge forventede at svømme de 375m på 7:30 som var det samme som mig selv. Jeg blev spurgt om jeg ikke ville ligge forrest, så jeg lagde fra for fuld skrald da startskuddet gik. Jeg kunne efter ganske få baner se at personen bag mig var røget lidt bagud og jeg følte at svømningen gik helt kanon. Generelt fik jeg næsten ikke misset nogle tag eller lavet nogle dårlige vendinger. Jeg sørgede for selv at tælle hvor langt jeg var nået, men kort inden jeg var færdig havde jeg hentet den langsomste svømmer med 50m så jeg skulle til at overhale ham. Imens jeg gjorde dette glemte jeg fuldstændig hvad jeg var kommet til, og derfor kom jeg i tvivl om at jeg var færdig da jeg skulle vende sidste gang. Jeg kiggede på uret og så at der stod 6:40. Det kunne ikke passe jeg havde svømmet så hurtigt, jeg havde jo forventet 7:30, så jeg vendte igen. Halvvejs tilbage kiggede jeg op og så at medhjælperen der skulle markere med pladen i vandet stod og pegede at jeg skulle op. PIS jeg havde svømmet for langt! Jeg vendte hurtigt om og kom op af bassinnet sammen med nummer 2 i min bane. på omkring 7:30.

Skiftet inde i hallen gik fint, jeg skulle bare have strømper, sko, hjelm og en t-shirt på og så ellers afsted. Jeg vil tro at det tog mig 20-30 sekunder før jeg stak afsted udover parkeringspladsen mod bike mount. Jeg målte skiftet til at tage 1:45 i alt. Godkent, det kunne ikke gøres meget hurtigere.

Hirtshals Minitriatlon 2012: 18 km cykling

Cykelturen på de 18 km var vanvittig. Der var mange sving, mange bakker, der blæste helt vildt og vejene var gamle og ret hullede nogle steder. Jeg cyklede for fuld skrald, men det var svært at komme ned i bøglen da der var så kraftig sidevind mange steder. Jeg sørgede dog for at komme i bøglen når jeg kunne og havde egentlig mest fokus på at overhale hende pigen som lå oppe foran. Jeg fik overhalt hende på en stor stigning der var cirka midt på ruten, og så derefter ikke mere til hende. Da jeg langt om længe havde fået kæmpet mig tilbage igennem vinden ankom jeg til slutningen på cykelruten i tiden 34:03 som svarer til 1:53 min/km eller 31.6 km/h med en snitpuls på 169 bpm. Jeg havde nok regnet med at jeg kunne cykle noget hurtigere på så kort en tur, men omstændighederne taget i betragten er det faktisk okay, det var sgu en svær rute.

Jeg steg af cyklen og stormede ind over parkeringspladsen ind til skiftezonen helt oppe på tæerene. Da jeg satte foden i gulvet inde i hallen for at tage cykelskoene af satte min højre læg sig fuldstændig i krampe. Underligt, men jeg tror det var fordi jeg havde trådt alt hvad jeg kunne på bakkerne efterfulgt af løb på tæer ind mod skiftezonen. Jeg ved det ikke, men fast det sad den. Jeg strak den ud, og fik skiftet til løbesko. Det tog ingen tid at tage sko og hjelm af samt skifte til løbesko. Hele skiftet incl løb til og fra skiftezone tog omkring 1:45. Igen godkendt da det ville have været meget hurtigere hvis jeg ikke havde krampet.

Hirtshals Minitriathlon 2012: 4.2 km løb

I min forvirring og frustration over krampen glemte jeg at tage min GPS af cyklen og med mig ud på løbet. Så jeg fandt hurtigt ud af at jeg ikke kunne se min hastighed. Udover dette kunne jeg mærke at jeg heletiden var meget tæt på at få krampe. Jeg fik igen krampe efter et par hundrede meter og stoppede ved en lygtepæl og strak den ud. Det hjalp og jeg mærkede ikke mere til krampen. Efter hvad jeg vil tro svarede til en kilometer løb jeg stabilt og jeg fik igen overhalet den hurtigste pige som i mellemtiden havde overhalet mig. Jeg følte det hele gik pisse godt, men efter at jeg oven i købet løb lidt forkert (ca 10 m) kunne jeg godt se at jeg ikke ville kunne nå at komme ind på under en time. Da jeg kom i mål kunne jeg se at jeg havde brugt næsten 19m36s på at løbe 4.2 km. Det er overhovedet ikke godt nok, jeg ved ikke hvorfor jeg løb så langsomt, jeg pressede slet ikke mig selv nok overhovedet. Jeg tror det ville havde hjulpet hvis jeg ikke havde glemt min GPS.

Hirtshals Minitriathlon 2012
Lasse: 57:14
Stefan: 1:04:57

Jeg lavede en del fejl ved dette stævne; jeg svømmede for langt, fik krampe, løb forkert og glemte min GPS på cyklen. Alle disse ting har kostet mig tilsammen mindst et par minutter, så jeg var ikke nået under en time alligevel, men jeg ville have været tættere på. Jeg er fint tilfreds med tiden, jeg er først lige kommet igang igen og har stadig lidt småskader jeg døjer med, så det taget i betragtning er tiden faktisk helt godkendt og en fin måde at slutte 2011 af på rent “triathlonstævne mæssigt”. Jeg er næsten fri af skader og top motiveret til 2013.

Link til alle mine mellemtider kan ses her.