Fjordmarathon 2012

Min bror og jeg klar til start ved Fjordmarathon 2012

Det var to år siden at jeg havde deltaget i Fjordmarathon sidst. De sidste to gange jeg havde deltaget var det på halvmarathon distancen, men grundet mit brækkede krageben i Maj havde jeg denne gang kun stillet op på 10.5 km distancen.

Det var nu også fedt og jeg følte mig ovenpå med mit gode resultat fra DHL stafetten om torsdagen. Dog havde jeg lært lektien om at holde mig til min plan da jeg i torsdags risikerede at blive skade da jeg løb langt over mit planlagte pace. Jeg havde derfor realistisk sat mig målet om at løbe et pace på 4:15 min/km som ville give mig en tid på 44:30.

Dog viste det sig at jeg endnu engang skulle skuffe mig selv. Jeg blev fuldstændig grebet af stemningen ved løbet og stod som sædvanligt helt oppe ved startlinien. Jeg retfærdiggjorde det overfor mig selv ved at ruten indsnævrede meget kort efter start så jeg måtte heller ligge i front for ikke at blive presset sammen. Jeg lagde mig herefter i en gruppe med to andre som jeg fulgte. Disse visse sig dog at være meget hurtige og den første kilometer tickede in på 3:40. Istedet for at sætte hastigheden ned til det planlagte pace på 4:15 tænkte jeg at jeg godt kunne holde den og fortsatte derfor i 4:00 pace. Dette pace holdte jeg også nogenlunde til omkring 5 km mærket hvor min tid lå på 19:55. Herefter blev det hårdt da jeg både kunne mærke min gamle skade i højre knæ samt min fibersprængning i venstre baglår udover at jeg var presset på pulsen som havde ligget på 180 bpm hele vejen.

Min hastighed røg uvilligt ned på omkring 4:20 min/km som jeg holdte resten af vejen hjem så jeg nåede ind på 44:32. Derfor endte min snit fuldstændig på det planlagte men disponeringen af hastiheden i løbet var fuldstændig til grin og jeg havde igen risikeret at skade mig selv yderligere. Derfor er jeg egentlig ikke tilfreds med løbet, ikke så meget fordi præstationen i sig selv var dårlig, det var bare dumt løbet og især taget min skadessituation i betragtning samtidig med at jeg slet ikke er i form til at løbe hastiheder på 3:40.

Det var til gengæld pisse fedt at deltage og jeg skal helt sikkert være med igen næste år, men næste gang bliver det halvmarathon som trods alt er min favorit distance 🙂