Træning uge 21

Mandag:

Idag besluttede vi at prøve at tage våddragten med i Haraldslund svømmehal og svømme 1900m. I Haraldslund har de kun 25m bassin så det var virkelig svært og praktisk talt næsten umuligt at holde styr på hvad vi var nået til. Planen var at jeg skulle svømme forrest og tælle og Lasse skulle ligge lige efter mig. Et par gange glemte jeg hvad jeg var nået til, men troede egentlig at jeg havde styr på det. Det viste sig efter de 1900m at tiden var 32:37 hvilket ikke rigtig kan passe. Jeg tror nærmere at vi svømmede 1700m. Generelt var det ikke en ret god tur da det var alt for varmt at have dragten på og derudover var vi begge ved at blive skøre over at svømme så mange gange frem og tilbage i et 25m bassin. Næste gang skal distancen svømmes udendørs i kridtgraven eller fjorden eller indendørs i Skansebadets 50m bassin.

Efter svømningen løb jeg 9km med et tempo på 12 km/t på løbebåndet og en snitpuls på 135 bmp. Turen var meget kedelig og det var frustrerende at stå indendørs og se ud på det gode vejr.

Efter løbet kørte vi vores core og styrketræning som alt sammen gik fint. Der blev kørt med 45kg i squad øvelserne.

Overvejelse: Generelt så ville mandagstræningen blive bedre af at foretage svømningen i Limfjorden eller kridtgraven efterfulgt af et udendørs løb. Core-træningen kan efterfølgende køres derhjemme og så må squad øvelserne blive udeladt.

Tirsdag:

Lasse og jeg mødtes som sædvanlig ved 16.30 – 17.00 tiden hjemme ved mig. Der blæste helt vildt idag: 10 m/s i snit og vindstød helt op til 15 – 20 m/s. Derfor glædede vi os ikke just til at skulle ud på “Nørholdsruten” da det betød direkte hård modvind. Vi kom dog alligevel afsted men besluttede at køre den anden vej rundt og kun tage en omgang. Dette betød også at vi startede ud i ren modvin for så at have medvind resten af vejen hjem. Da vi var helt ude i det åbne var den en kraftig sidevind så det var virkelig svært at cykle nede i bøjlen. Jeg lå bogstaveligt talt helt sidelæns. Det var rigtig svært at køre i, men godt at få prøvet. Vi endte med at holde en snitfart på 30.1 km/t med tilbagelagde kun distance 25.6 km pga vi skar en runde af.

Vi smed hurtigt cyklerne op i min lejlighed, skiftede til løbesko og røg ud på “by-ruten”. Vi startede ud i normalt tempo og løb de sidste par km i meget høj tempo. Jeg forsøgte at følge med Lasse til sidst men måtte stoppe da hans hastighed oversteg 16 km/t som er mit nuværende max cruise tempo. Vi tilbagelagde 6.8 km på 28:24 som svarer til 14.3 km/t. Min snitpuls var 161 bpm hvilket er rigtig fint.

Overvejelse: Vinden skal ikke ses som et problem for at cykeltræne, men blot en udfordring. Næste gang skal hele distancen cykles uanset om det blæser max. Tempo skal holdes nede på løbet men istedet skal distancen øges. Det handler ikke om at løbe alt hvad man kan på noget tidspunkt. Hver gang jeg har gjort det har jeg problemer med skinnebensbetændelse eller løberknæ. Dog har der ingen knæproblemer været denne gang.

Onsdag:

Jeg havde en masse overarbejde og kom først hjem kl. 20, så derfor fik jeg ikke trænet 🙁

Torsdag:

Lasse og jeg mødtes ved Haraldslund for at lave en morgensvømning sammen. Vi besluttede at tage 2 x 500m på tid. Første 500m tog vi på 9:30 og de næste 500m på 9:40. Så en god stabil hastighed.

Om eftermiddagen har vi nu besluttet at køre samme brick-session som tirsdag, men denne uge sejler programmet lidt rundt pga. andre ting der skal ses til. Derfor havde jeg idag taget tidligt fri fra arbejde så jeg kunne komme hjem og løbe en tur. Jeg løb min 6.8km “by-rute” i et stabilt tempo. Jeg løb den lidt hurtigere end tisdag på tiden 28:06 som svarer til 14.4 km/t. Min snitpuls steg pga. den lille øgelse af farten til 165 bmp som stemmer meget godt overens med målingerne fra tirdsag.

Fredag:

Hviledag

Lørdag:

Jeg skulle have været ude at cykle idag, men grundet karneval og bryllup blev det et logistisk mareridt med cyklen. Benene får trods min dårlige samvittighed over ikke at træne, lov at hvile og være fuldstændig klar til Dronninglundløbet i morgen tidlig.

Søndag:

Dronninglundløbet.