Holstebro Triathlon 2012

Holstebro Triathlon 2012Marco, Lasse og jeg havde tilmeldt os Holstebro Triatlon 2012 som er 1/6 IM – 650m svømning, 30km cykling og 7 km løb. Løbet er hvad jeg kalder et “discountløb” hvilket vil sige at der ikke er en helt masse halløj som t-shirts, energi og fine skiftezoner som jeg kender det fra Challenge arrangementerne. Der er bare det nødvendige og ikke så meget pis, bare afsted i en fart 🙂 Jeg havde sat mig som mål at køre stævnet på 1t45m, fordelt på 12 min svømning, 60 min cykling og 30 min løb og så ca. 3 min til skiftezoner.

Svømning
Siden at løbet ligger allerede i Maj måned er svømmedelen indendørs i 50m bassin. Det var første gang jeg prøvede det og jeg var meget spændt på hvordan det skulle fungere rent praktisk. Det viste sig at vi blev inddelt i heats og hvert heat blev inddelt på forskellige baner i svømmehallen. Hver bane blev så overvåget af en dommer som holdte en plade ned når man var ved sin sidste lap.

Det var ikke tilladt at svømme i våddragt og jeg stillede derfor, som mange andre, op i min tri-dragt. Da vi satte igang placerede jeg mig hurtigt som nummer to på vores bane hvor jeg blev hele vejen. Jeg kunne heletiden mærke fingre nede omkring mine fødder, så jeg blev jagtet. Jeg syntes selv at det gik virkelig godt og havde egentlig regnet med at jeg ville vinde et minuts tid i forhold til min forventning. Da jeg kom op af vandet stod tiden på 12:56 hvilket var noget mere end forventet. Den officielle tid var dog 13:23 da tiden først stoppede når man var oppe af vandet og helt ude af svømmehallen måtten der måler tiden. Jeg er egentlig okay tilfreds med svømningen da det svarer 1:59/100m, men det er dog noget langsommere end jeg havde forventet når jeg gjorde mit bedste. Min puls lå i snit på 168 bpm.

T1
Første skift var udendørs lige ved siden af cyklen. Jeg havde lagt alle mine ting klar, men jeg bøvlede med at få mit dobbelte lag af strømper, kompressionsrør og cykelsko på. Derefter fik jeg rimelig hurtigt min t-shirt og GPS på. Herefter skulle jeg have et par løse ærmer på, hvilket jeg også bøvlede en masse med da jeg var helt våd og til sidst endeligt jakke, vanter, hue, hjelm og solbriller på. I alt tog skiftet mig 3m51s incl. turen ud af svømmehallen og ud til cykelstart. Dette er alt for lang tid, og jeg har alt for mange ting jeg skal have på. Nu var jeg så lidt undskyldt af at der var pissekoldt, men det var alt for bøvlet og der kan spares mange ting væk.

Cykel
Jeg kom godt afsted på cyklen og til at starte med var ruten lidt træls ind igennem byen inden vi endelig kom ud til nogle større veje. Jeg trådte til fra starten men havde virkelig ondt i musklerne på ydersiden af låret omkring hofterne. Jeg tror at det floorball i sidste uge har været ret hårdt for min Tractus-scene. Så det kombineret med den ekstreme modvind der var på de første 15 km af ruten gjorde at jeg havde svært ved ordenligt at træde til og jeg døjede igen med psyken. Efter 4 km overhalede Marco mig, og lidt længere fremme røg hans kæde af hvorefter han overhalede mig igen. Så jeg var lidt presset rent psykisk de første 15 km, men efter vendepunktet var det noget helt andet. Jeg følte at jeg meget bedre kunne træde igennem og mente godt at jeg kunne hente min tabte tid igen og turen gik rigtig godt tilbage ind mod byen. Jeg fik en split halvejs der hed 35:30 og en totaltid på cyklen på 1t0m30s. Min puls lå i snit på 160 bpm, så der var egentlig rigeligt at give af, men benene kunne bare ikke træde mere end de gjorde.

T2
Efter en okay endt cykeltur fik jeg et nogenlunde skift til løb. Jeg smed hjelm, hue, jakke og det ene sæt strømper, hoppede i løbeskoene og så afsted. Min T2 tid blev 1m59s hvilket også er lidt mere end nødvendigt.

Løb
Mit løb var nok det allerbedste ved hele stævnet. Tæerne var følelsesløse de første 2-3 km og benene føltes en lille smule tunge og gjorde lidt ondt nede omkring skinnebenene. Dette betød dog ikke noget for at løbe en fuldstændig stabil hastighed på 4:30/km. Jeg havde egentlig planlagt at løbe 4:15/km, men benene kunne simpelthen bare ikke. Jeg kunne nok godt have presset mig selv noget mere, da der var masser af puls tilbage at køre på, men der var ikke rigtig noget i mig der sagde at jeg bare død og pine skulle gøre det. Mit løb endte i 31m44s som svarer til 13.3 km/t ved 158 bpm. Det er egentligt et ret flot løb mht. puls i forhold til hastighed, men jeg burde nok have presset mig selv noget mere.

Jeg endte i tiden 1:51:34 som gav mig en 106. plads total og en 79. plads i min aldersklasse. Placeringen er ikke den jeg er allermest stolt af, men jeg kan ikke forvente mere uden at der bliver lagt mere træning for dagen 🙂 Link til alt data kan ses her.