Nedtursknæ

Jeg har lige været inde ved fysioterapeuten Daniel Ramskov som har analyseret min løbestil. Han mener at smerterne i mit knæ er forsaget af en irriteret slimsæk inde i knæet og anbefaler mig at besøge Søren Kaalund som er specialist i området. Søren vil højst sansynlig foretage en ultralydsundersøgelse og behandle mig med binyrebarkhormon. Udover denne anbefaling har jeg fået strækøvelser som jeg køre 2 gange om dagen hver dag, og derudover skal jeg lave stabilitetsøvelser 4 – 5 gange om ugen. Stræk og stabilitetsøvelserne skulle gerne aflaste genen af slimsækken så smerterne forsvinder. Hvis jeg får binyrebarkhormon kombineret med disse øvelser skulle processen gerne kunne fremskyndes yderligere, men vi snakker 1 – 3 måneder.

Smerterne opstår kun ved høj hastighed og konklusionen er derfor kun at løbe ved lave hastigheder indtil videre. Planen er så gradvist at øge hastigheden i takt med at skaden bliver udbedret, gennem struktureret interval træning.

Jeg syntes godt nok det hele er ved at blive en smule for besværligt til at det er sjovt. I gamle dage tog jeg bare skoene på og løb alt hvad jeg kunne en 2 – 3 gange om ugen, men det er tilsyneladende slut nu.