Træning uge 10

Delmål for ugen
Dette er første uge i mit træningsprogram og planen er at der skal opbygges en base de første 3 uger. Målsætningen for denne uge er derfor at få øvet lidt teknik på svømning, holde hastigheden nede på løb (12 km/t) for at undgå at provokere min skade samt komme ud på cyklen for første gang.

Mandag
Om eftermiddagen løb jeg 6.5 km på byruten i et pænt tempo. Jeg havde ikke løbet i over en uge pga. skiferie så benene føltes lette. Jeg fik startet lidt for hårdt ud og efter et par kilometer kunne jeg godt mærke skaden lidt. Det endte ud i en gennemsnitstempo på 13.6 km/t med en snitpuls på 173 bpm. Bagefter tog jeg hjem og spiste og om aftenen var jeg i Gigantium svømmehallen hvor jeg svømmede 1250m. 500m med fokus på teknik, 500m IM pace og 250m spurt.

Tirsdag
Idag var jeg til spinning på min kærestes hold i Fitness World. Jeg kørte en enkelt time og brændte 695 kcal af med en snitpuls på 162 bpm. For første gang siden August kunne jeg træde fuldstændig igennem uden at få ondt nogen steder 🙂

Onsdag
Der sneede helt vildt så jeg havde egentlig besluttet mig for at jeg ville tage en tur på løbebåndet. Jeg orkede bare ikke løbebåndet så jeg tog alligevel ud og løb. Jeg havde besluttet at jeg ville løbe 8-10 km med 12 km/t i snit for ikke at provokere min skade da benene også var lidt ømme. Af en eller anden grund valgte jeg alligevel at løbe 13 km/t da benene føltes gode da jeg kom afsted. Dette gik også rigtig fint indtil omkring 6.3 km hvor skaden meldte sig som et brag. Jeg var nød til at stoppe helt op og fik mig kæmpet hjem i dårligt humør med omkring 11-12 km/t. Det var en fuldstændig ens smerte som ved CC, så det er virkelig bittert. Jeg glæder mig til at se hvad fysioterapeuten siger på lørdag. Forhåbentlig kan jeg snart slippe af med min skade 🙁

Turen endte med at blive 9 km med en snithastighed på 12.3 km/t ved 164 bpm

Torsdag
Hviledag.

Fredag

Jeg havde stadig problemer med knæet efter om onsdagen så derfor ville jeg løbe byruten med lav hastighed. Jeg løb 6.5km med 11.7 km/t i snit ved 148 bpm. Jeg kunne mærke skaden næsten hele vejen, men det var fint nok at jeg kom afsted.

Lørdag

Jeg skulle egentlig have været ude at cykle men aflyste pga. regn. Dagen blev til hviledag og besøg ved fysioterapeut.

Søndag

Idag var jeg ude at cykle for første gang i år. Det var rigtig godt at komme ud på cyklen igen. Der blæste dog helt vildt så der var hård modvind ud af på Nørholmsruten. Det hele gik dog godt og jeg endte med at ligge med 30.3 km/t i snit over de 26km ved 156 bpm.

Resumé
Ugens mål er kun delvist opfyldt. Jeg løb alt for hurtig både mandag og onsdag som resulterede i at jeg onsdag måtte helt ned at gå på mit løbepas. Svømning og cykling har været fint. Næste uge er det meget vigtigt at jeg overholder min målsætninger.

Svømning: 1250m
Cykling: 56km
Løb: 22 km
Skadegene: 8 / 10