Hammer Bakker Juletrail

1510000_246967985463549_1600218509_nJeg sad den 22. December og følte allerede at December måned havde været lidt hård ved formen. Den dårlige form var også meget fordi at jeg overhovedet ikke havde fået trænet ordenligt fordi jeg den 22. November var blevet opereret i kragebenet. Jeg havde fået fjernet de skruer jeg fik indsat i forbindelse med mit brud sidste år i Maj da de generede meget når jeg løb med rygsæk. Den dårlige form skulle dog alligevel ikke forhindre mig i at deltage i et trailmarathon…

Jeg fandt Hammer Bakker Juletrail på Facebook som er et cannon ball-løb der foregår i Hammer Bakker hvorfor det er et rent trailløb. Man kunne selv vælge om man ville tilmelde sig en, to eller tre runder af hver 14 km – prisen var den samme. Jeg valgte selvfølgelig at deltage i alle tre runder da jeg altid ville kunne stoppe efter to runder. Der blev offentliggjort lister over hvem der var tilmeldt hvad og da det viste sig at vi kun var tre på marathondistancen syntes jeg ligesom at min tilmelding forpligtede lidt 🙂 Jeg gjorde derfor planer fra start om at løbe alle tre runder.

Første runde startede stille og roligt ud og jeg fandt et fornuftigt pace. Efter noget tid løb jeg desværre forkert sammen med en masse andre, men vi blev hurtigt dirigeret tilbage på rette kurs af arrangørene. Herefter fandt jeg et godt pace sammen med en bekendt og vi fulgtes resten af runden hjem sammen og kom ind på omkring en time og 20 min. Efter et kort stop i depotet fortsatte jeg med masser af overskud ud på anden runde. Jeg havde helt tjek på væske og energiindtag og følte at jeg havde gode ben. Jeg løb anden runde alene og syntes egentlig at det hele kørte rigtig godt. De længste bakker valgte jeg at gå for at gemme ekstra kræfter på den sidste runde som jeg nu var helt indstillet på at løbe. Jeg kom ind fra anden runde på omkring en time og 24 min, så mit pace var faldet en lille smule, men det var nogenlunde efter planen for at spare kræfter til tredje runde.

Da jeg kom ind efter anden runde kunne jeg godt mærke at mine baglår og baller var begyndt at stramme godt op. Jeg mødte Michael inde i depotet og hørte ham om han ikke skulle med ud på sidste runde. Det var han klar på så vi fortsatte ud sammen. Jeg havde masser af overskud og vi kløede godt på. Efter noget tid begyndte det at knibe med benene. Jeg havde egentlig energi nok, men jeg havde bare så forbandet ondt i baglår og baller og var derudover helt våd og fuldstændig afkølet i området. Jeg kunne til sidst slet ikke løbe så snart der var det mindste stigning og det begyndte virkelig at se skidt ud for mig. Jeg holdte mig til energiplanen, men intet hjalp. Så de sidste syv til otte kilometer ind mod mål var meget lange, men Michael var stærkt motiverende og opbakkende hele vejen.

Vi kom dog til sidst i mål på en laptid på den tredje runde på en time og 37 minutter. Det var 17 minutter langsommere end den første og altså ikke helt efter planen. Det var lækkert at komme i mål og tilmed som sidste mand i klapsalve fra de to arrangører 🙂 Min sluttid blev målt til 4 timer og 21 minutter som er min langsomste marathontid til dato.

Set i bakspejlet var det nok lidt for overmodigt af mig at forvente, at jeg kunne løbe et trailmarathon efter ca. 6 uger med næsten ingen til dårlig træning, lige ovenpå en masse julemad og godt med vægtforøgelse. Til trods for dette var det nu et rigtig godt løb og rigtig sjovt at komme ud at løbe langt igen. Det var også en lærerig oplevelse der viste mig selv hvor vigtig det er at fastholde træningen og aldrig undervurdere hvor hårdt et marathon kan være.