Rold Skov Trailmarathon

Jeg fandt Rold Skov Trailmarathon på Facebook og syntes at det så spændende ud. Jeg har trænet meget i Rold Skov i år og syntes det er et overdrevet fedt sted at løbe på trods af at jeg altid bare har holdt mig til den blå MTB rute. Rold Skov Trailmarathonruten kendte jeg ikke, men jeg kunne se at den bød på 500 højdemeter per runde og der var i alt tre runder. Så det så bare rigtig spændende og udfordrende ud samtidig med at der var garanti for en god naturoplevelse!

Rold Skov Trailmarathon

Efter første runde var jeg, som kan ses på billedet, flyvende og kom ind i depotet for at fylde op til anden runde.

Jeg fik hurtigt tilmeldt mig da jeg kunne se at der var et deltagermaks på 30 løbere. Jeg fulgtes derud med Lasse og mødtes derude med flere andre jeg kendte der også skulle deltage. Der var skidegod stemning, og jeg var godt forberedt med energi og diverse andet udstyr, heriblandt mine splinternye Salomon Speedcross 3, som der skulle løbes til med et marathon 🙂

Et billede fra udkigstårnet der skulle 'bestiges' én gang for hver runde

Et billede fra udkigstårnet der skulle ‘bestiges’ én gang for hver runde.

Starten gik og første runde var igang. Jeg fulgte med fronten på det første lange nedløb og besluttede at hænge lidt på dem selvom tempoet var ret højt. Efter vi havde nået udkigstårnet ved omkring 7 km hængte jeg stadig på, men jeg syntes at tempoet blev for højt, så her besluttede jeg ikke længere at følge de forreste og sakkede bagud. Jeg kom også i tanke om at der skulle holdes styr på energi og væske på denne tur og indtil videre var jeg en lille smule bagud på den front. Så jeg tog det mere med ro og kom til at ligge sammen med Michael som jeg fulgtes med rundt resten af første runde. Da vi nåede depotet tilbage ved starten følte jeg mig godt kørende og fik fyldt tasken op samt omrokeret lidt på lidt forskellige ting. Jeg tjekkede uret, 1:24 viste det. Det var fint nok, jeg havde håbet på at nå under 4 timer, men jeg vidste godt efter første runde at det blev umuligt. Jeg tabte simpelthen for meget tid på stigningerne og jeg ville ikke presse hårdere på for så vidste jeg godt at jeg ikke ville nå helskindet igennem løbet.

Jeg var hurtigt videre ud på anden runde og efter det første lange nedløb løb fulgtes jeg igen med Michael. Vi kom godt rundt på anden runde, men trætheden i benene begyndte så småt at melde sig. Det kørte fint med energi og væskeindtag hele vejen og da jeg nåede op for enden af den sidste lange stigning følte jeg mig egentlig rigtig godt kørende. Jeg fik at vide af Lasse at jeg så pissefrisk ud og at jeg bare skulle klø på for de andre var ikke ret langt foran 🙂 Jeg kiggede på uret, anden runde var løbet på 1:30. Det var okay, jeg havde jo taget det lidt mere med ro end på første runde og trætheden i benene havde også meldt sig.

Stigningen op mod udkigstårnet som var prikken over i'et på en i forvejen lang og sej stigning.

Stigningen op mod udkigstårnet som var prikken over i’et på en i forvejen lang og sej stigning.

Jeg fyrede afsted på trejde runde og det kørte bare ned af det første nedløb. Jeg fik sat noget musik på og nød virkelig området og det fokus jeg nu skulle koncentrere mig om at bevare for at klare sidste runde nogenlunde ligeså godt som de første. Det gik godt, og det kørte med energi. Desværre havde jeg glemt at fylde vand på min softflaske i depotet, så jeg kunne ikke få opløst mine High5 salttabletter i noget vand. Det var lidt skidt, for jeg kunne mærke at jeg manglede salt. Musklerne begyndte at brokke sig, og især i højre baglår og læg ville der gerne sætte sig en lille krampe. Da der var ca. 6-7 km igen begyndte jeg virkelig at døje med at komme op af bakkerne. Jeg gik op af dem, men det var faktisk også utrolig hårdt. Jeg kom til sidst til den lange stigning op mod mål hvor jeg fik et kæmpe sjok over at blive overhalet af en løber. Jeg havde ikke set et eneste menneske de sidste 90 minutter, så det var lidt sjovt at det lige skulle være inden mål 🙂

Endelig kom jeg i mål efter at have brugt 1:35 på den tredje runde. Totaltiden var 4:26 som placerede mig omkring nr. 7-8 af de i alt 30 der stillede op hvoraf 19 gennemførte. Det var et super fedt løb og skide godt arrangeres. Jeg må give et stort tak til Henrik Henriksen for arrangementet!