Ultraløbet Mols Bjerge 2013

Det sidste grej gøres klar til start :-)

Det sidste grej gøres klar til start 🙂

Jeg faldte over Ultraløbet Molsruten på Facebook og syntes det så meget spændende ud fordi det er kategoriseret som et trailløb og fordi det er på 60 km og derfor gav mig mulighed for at prøve en mindre ultradistance. Jeg var lidt bekymret for min deltagelse da 60 km trail virkelig er en udfordring og løbet lå kun én uge efter Berlin Marathon, men jeg tilmeldte mig alligevel da jeg havde svært ved at motivere mig til kun at skulle træne mod Berlin Marathon.

Humøret og energien er høj på billedet her som er taget godt 25 km inde i løbet.

Humøret og energien er høj på billedet her som er taget godt 25 km inde i løbet.

Jeg kørte til Ebeltoft tidligt lørdag morgen og tog bussen sammen med en masse andre løbere til Egå. Starten var stillet op nær stranden og var meget simpel. Der var kun lige det nødvendige, men det fungerede fint med at blive registreret og indleveret tasken jeg ville modtage igen ved mål. Starten gik og det første stykke foregik nær stranden via små stier, grusveje og på stranden. Jeg fulgtes en god del af vejen sammen med en af de andre deltagere, men jeg havde lidt svært ved at holde tempoet nede på mit planlagte pace på 6:00 min/km, så jeg besluttede at prøve at fortsætte alene og koncentrere mig noget mere om pace. Efter ca. 8 kilometer ramte jeg det første længere stykke asfalt som strakte sig ikke mindre end 15 kilometer. Dette var lidt uventet for mig da jeg faktisk ikke vidste at der ville være 40% asfalt på ruten, på trods af at dette var udmeldt på Facebooksiden. Jeg var ved at blive skør af at løbe på asfalt, men det gav da mulighed for at holde et lidt højere pace og fokusere på tempoet. Heldigvis ramte jeg noget skov efter omkring 23 kilometer som var et virkelig fedt stykke hvorigennem jeg holdte et godt pace. Det strakte sig desværre kun omkring 3 kilometer før jeg igen kom ud af skoven. Her skulle vi løbe ud på en tange ved Kalø Slotsruin og vende hvorefter depotet lå ved omkring 30 kilometer.

Endelig i mål efter 57 kilometer og 5:26:16.

Endelig i mål efter 57 kilometer og 5:26:16.

Jeg havde ventet på depotet længe da jeg havde forventet det ville ligge på omkring 25 kilometer, så jeg var efterhånden ved at blive godt sulten efter den hjemmebagte kage og et glas cola 🙂 Jeg fik tanket tasken med vand og fik et par glas cola og et stykke kage hvorefter jeg fortsatte videre. Ruten bestod nu mere eller mindre af asfalt og grusveje resten af vejen hjem bortset fra nogle mindre stykker bestående af trail. Ved omkring 35 kilometer begyndte jeg virkelig at blive presset i benene. Jeg kunne tydeligt mærke at Berlin Marathon ikke var ude af benene endnu, men jeg var fast besluttet på at jeg skulle gennemføre under de 6 timer som jeg havde som mål. Problemet var at jeg nu også begyndte at mærke at der var en krampe der gerne ville sætte sig i højre lægmuskel, som nok var et tegn på at jeg var ved at løbe tør for salte. Jeg havde ikke nogen saltpiller med så jeg var afhængig af at skulle få min salte igennem gels og diverse andre sager jeg havde medbragt til at spise. Jeg havde heldigvis taget et par High5 Zero opløselige salttabletter med som jeg opløste i min softflaske og fik drukket.

Efter kort tid var jeg ude af krisen med benene og følte egentlig at det hele begyndte at køre rigtig godt. Jeg nåede det næste depot ved 45 km og fik igen lidt kage, en banan og ellers tanket en lille smule vand hvori jeg opløste den sidste High5 Zero. På dette tidspunkt var jeg inde i skoven igen, så det var fedt at løbe i dette område. Jeg var kort efter ved omkring 50 kilometer og begyndte virkelig at føle mig stegt i benene. Jeg mærkede nu også at mit baglår så småt gerne ville krampe lidt, men der kom aldrig en reel krampe, så det blev ikke noget problem. Jeg skulle virkelig holde fokus for at fortsætte da jeg virkelig begyndte at blive presset i benene, men det kørte ganske fint og det lykkedes mig at holde pace nogenlunde.

Endelig nåede jeg ind til Ebeltoft og jeg kunne se fregatten Jylland ikke langt væk hvor målet lå, så nu var der ikke længe til jeg var i mål. Det sidste stykke var langs stranden og endelig krydsede jeg målstregen som nummer 27 i tiden 5:26:16.

Jeg syntes at det var et skide godt løb, alt var godt arrangeret og fungerede som det skulle. Det eneste jeg var lidt skuffet over var at jeg havde forventet at det var et trailløb og det syntes jeg ville være synd at kalde det med den store mængde kilometer på asfalt. Hvis jeg havde læst ordenligt efter var informationen dog tilgængelig, men jeg havde kun læst informationerne på hjemmesiden noget tid i forvejen 🙂 Jeg syntes at det hele kørte rigtig godt for mig under dette løb; der var styr på grej, pace, energi og væskeindtag. Jeg skal dog have mere styr på min saltbalance til en anden gang så jeg kan forhindre kramperne som jeg næsten fik og så skal jeg nok have lidt mere restitutionstid frem til løbet en anden gang 🙂 Nu handler det bare om at finde ud af hvornår det næste ultra skal løbes, for det var satme for fedt!