Træningen uge 17 & 18

Salomon S-Lab Sense Ultra

Nyindkøbte Salomon S-Lab Sense Ultra

Træningen i uge 17 og uge 18 har været et par gode træningsuger alt taget i betragtning. I uge 17 var det planen at jeg skulle få løbt en god portion km, men heller ikke for mange da jeg havde mit 100 km MTB løb om lørdagen. Jeg fik smidt et par ture til arbejde ind i løbet af ugen og en lille tur torsdag aften. Fredagen blev brugt til rest så jeg var klar til om lørdagen. MTB løbet om lørdagen gik nogenlunde, det var et rigtig fedt løb, men jeg havde ikke helt styr på mit energiindtag. Jeg havde undervurderet lidt hvor hårdt det ville være, og i kombination med hvor træt jeg var af energidrik valgte jeg kun at fylde vand i min rygsæk. Det betød at jeg gik lidt sukkerkold efter ca. 60 km, så det tog omkring 15 km før jeg var godt kørende igen. Om søndagen havde jeg de overraskende godt i kroppen og følte egentlig at jeg kunne løbe. Jeg valgte dog at vente med at løbe til om mandagen i uge 18 hvor jeg så ville løbe en lang tur.

I uge 18 var det planen at jeg skulle tilbage på sporet med min træningsplan som betød at jeg skulle starte igen ved 70km. Jeg lagde ud med en lang tur om mandagen sammen med Lasse ud til Happy Runners og tog en runde med dem og løb hjem igen. Jeg havde lidt ondt i venstre balle efter MTB stævnet, men ellers forløb det ganske fint og ved et nogenlunde pace. Tirsdag blev brugt på at hvile og til at få indløbt nye sko 🙂 Jeg købte et par Salomon S-Lab Sense Ultra da der var 30% rabat i Sport Deluxe. De sko skal benyttes til det snart kommende Nordic eXtreme Marathon i Silkeborg, som skal løbes i et lidt højere pace end jeg ellers løber når jeg løber trail, og der er de sko perfekte til formålet. Jeg fik dem lige afprøvet om onsdagen hvor jeg løb til og fra arbejde via Golfparken og diverse andre parker jeg kunne finde undervejs. Det er faktisk overraskende hvor meget sti/park/skov det kan lade sig gøre at finde hvis man løber efter det, selv inde i byen. De var rigtig gode skoene, men jeg kunnne med det samme mærke hvor meget mindre stødabsorbering de giver, men dermed også hvor lette de er. En sko jeg glæder mig til at løbe mere i. Om torsdagen løb jeg en god tur på 13 km da jeg på forhånd kunne se at der ikke ville blive så meget tid til overs i weekenden hvis jeg også gerne ville ud at spille paintball 🙂 Det betød at der kun blev smidt en mindre tur ind i weekenden som var ca. 12 km trail i Konsghøj sammen med Lasse. Det var et rigtig godt pas hvor vi virkelig fik trykket den af på den første runde.

Uge 17, Tirsdag: 15.2 km @ 4:45 min/km
Uge 17, Onsdag:  15.2 km @ 4:45 min/km
Uge 17, Torsdag:  8.5 km @ 4:48 min/km
Uge 18, Mandag:  25.0 km @ 4:48 min/km
Uge 18, Onsdag:  18.0 km @ 4:45 min/km
Uge 18, Torsdag: 13.0 km @ 4:43 min/km
Uge 18, Søndag:  12.0 km @ 5:00 min/km

Planen for uge 17 og 18 blev fornuftigt overholdt, og jeg er nu klar til at fortsætte med to endnu mere udfordrende uger på 75 og 85 km i ugerne 19 og 20. I uge 20 bliver de 42 af kilometerne løbet til Nordic eXtreme Marathon som mig og Lasse begge glæder os mega meget til!