Holstebro Bymarathon 2012

Holstebro Byrmarathon 2012 - Klar til start

Billede taget i centeret i Holstebro kort før start

For andet år i træk havde jeg sammen med Lasse meldt mig til Holstebro Bymarathons halvmarathon distance. Jeg løb ruten sidste år på tiden 1:33:15, men har i år en skade i knæet, så derfor var planen med dette løb at få prøvet af hvordan knæet ville have det med en lang distance ved lav hastighed. Jeg havde planlagt at løbe det på 1:45:00 som svarer til 12 km/t for ikke at stresse knæet for meget. Det viste sig dog at jeg kom til at løbe det en lille smule hurtigere, nemlig 1:41:37. Det gik rigtig godt undervejs, hvor jeg ikke oplevede nogen problemer med knæet, men omkring 12.5 km mærkede jeg første gang lidt smerte i området i knæhasen. Der var lidt små “jav” de næste kilometer og omkring 15 km havde jeg det sidste store “jav” før at det egentlig forsvandt hvorefter jeg kom i mål. Inde i målområdet stod Lasse selvfølgelig og ventede da han havde haft er rigtig godt løb. Han havde løbet på tiden 1:26:02, så det var ny personlig rekord – igen 🙂 Dette gav ham en 12. plads, og jeg fik en 68. plads af omkring 260 løbere. Se hele resultatlisten her.

Holstebro Bymarathon 2012 - Puls, hastighed og splittider

Generelt har jeg været rimelig tilfreds med hvordan det hele forløb. Jeg havde forventet at knæet ville gøre lidt ondt, men havde ikke tænkt mig at presse igennem og skade mig selv endnu mere og det syntes jeg holdt nogenlunde. Dog løb jeg en lille smule for hurtigt i forhold til planlagt og udover det var min puls noget højere end forventet, nemlig 169 bpm i snit hvor jeg havde forventet at ligge nærmere i retningen af 160 bpm. Jeg tror forklaringen på det ligger i at ruten er meget kuperet og der er utrolig mange sving. Faktisk er ruten fuldstændig vanvittig. Lasse målte den til at have 450 højdemeter hvilket er det samme som Aalborg brutalmaraton har (ca. 900m). Puls, hastighed og splittider kan ses på billedet her ved siden af.