Craft Racing 2013

Craft Racing 2013 - 1:26:24

Craft Racing 2013 – På vej ind til mål med ca. 4 km igen. I baggrunden kan man se Peter og Tinni der jagter mig med deres babyvogne 🙂

Hvorfor ikke bare prøve at sætte endnu en rekord? Det var jo en fuldstændig flad rute, og formen lå til at kunne barbere yderligere af min ½-marathontid. Jeg tænkte fandme at jeg ville gå for den! Derfor aftalte jeg med Henrik Nielsen at vi skulle løbe 1:26:00 hvilket svarer til 4:04 min/km. Der var ingen tvivl om at det ville blive sindsygt hårdt, men jeg kunne jo ligeså godt give det en chance.

Vi lagde ud med start på travbanen og fandt hurtigt et pace der lå lige på det som det skulle. Vi var på dette tidspunkt en større gruppe der løb sammen, så vi måtte hele tiden holde øje med pace. Derudover blæste der ret kraftigt og der var mange 90 graders sving på ruten. Jeg fandt ud af efter kort tid at det ville blive et hårdt  løb, jeg kunne mærke jeg var presset i venstre skinneben, mit højre knæ og venstre balle/baglår, men formen var fin, der var rigelig med luft. Efter kort tid følte jeg også presset fra venstre skinneben løfte sig, så det gik egentlig godt.

Vi lå efter en 7-8 km kun tre tilbage i gruppen og jeg havde generelt ikke rigtig svært ved at hænge på. Efter første runde og ved ca. 11. km smed vi den tredje mand i gruppen og vi var nu kun Henrik og jeg tilbage. Vi lå nu som nummer 8 og 9 i løbet og jeg kunne for første gang lugte en top 10 placering på halvmarathon. Vi fik endda ved 13. km hentet nummer 7 og lå derfor nu tre i gruppen igen.

Kort inden 15. kilometer hvor jeg lige havde spist gel nummer 2 kom krisen, men det var ikke den jeg havde forventet overhovedet. Jeg fik det ondeste sidestik nede i maven som jeg aldrig før havde mærket, det gjorde sygt ondt. Jeg sagde “god tur” til Henrik og faldte bagud i et lavere pace indtil sidestikket forsvandt. Herefter fortsatte jeg igen i samme pace som tidligere, men jeg var allerede faldet ca. 20 sekunder bagud.

Kort efter vendepunktet nede på havnen kom Peter og Tinni løbende med deres babyvogne og råbte at de snart kom op til mig. Jeg vidste godt at det ville betyde at jeg ville blive nummer 11 og dermed lige nøjagtig miste min top 10 placering. Det var ikke noget jeg umiddelbart havde lyst til, men jeg holdte mit pace så godt jeg kunne og forcerede ikke yderligere. Ved ca. 18. kilometer kunne jeg høre at jeg snart ville blive overhalet, men det var fint nok, jeg har ikke en chance mod de to vanvittige løbere alligevel 🙂 Så top 10 var væk, men jeg fokuserede bare på at holde mit pace ind mod mål og løbe sikkert ind på en ny PR.

Craft Racing 2013 - Målfoto 1:26:24

Craft Racing 2013 – Målfoto 1:26:24

Jeg kom ind fuldstændig alene i tiden 1:26:24 hvilket er min hurtigste tid på et halvmarathon nogensinde. Jeg var ikke specielt træt og havde det fint, men mit venstre baglår var satme presset. Jeg har efterfølgende tænkt lidt tilbage på hvordan jeg kan gøre det bedre en anden gang, men har faktisk ikke rigtig kunne få øje på noget jeg gjorde forkert. Jeg havde ikke selv kontrol over det sidestik jeg fik og det var udelukkende det der var skyld i at jeg ikke nåede de 1:26:00 som planlagt. Måske kunne det være pga. den gel jeg fik, eller det høje pace, jeg ved det ikke. Men resten af løbet foruden perioden på 30-40 sek med sidestik blev løbet fuldstændig konstant pace, så det var fornuftigt og en af mine bedere præstationer 🙂