Nye udfordringer

Så er det nye år igang efter en veloverstået jul og nytårsaften. Der blev trænet fornuftigt igennem julen, men efter vores “overlevelsestur” besluttede jeg at holde en pause da jeg havde fået meget ondt i baglåret. Pausen skulle være aktiv med lidt spinning og svømning og derudover ville jeg prøve både Yoga og massage for at se om det ville have en positiv effekt på smerten som skaden gav mig.

Da jeg modtog massage af Henrik Nielsen, som er en fysioterapeutstuderende jeg kender, fortalte han at det med god sandsynlighed var min Iskasnerve der var generet og altså ikke en fibersprængning eller forstrækning som jeg selv troede. Massagen var fantastisk og havde en umiddelbar positiv effekt. Samtidig med har jeg dyrket Yoga og det har også virket positivt på smerten og til sidst kunne jeg slet ikke mærke smerten længere.

Jeg besluttede mig for at løbe omkring 9km igår og der var ingen tvivl om at skaden var blevet mindre. Jeg mærkede kun ganske lidt til den efter ca. 5 km og efterfølgende mærkede jeg heller ikke noget. Søndag aften snurrede og prikkede det til gengæld helt vildt fra ballen og ned i baglåret. Jeg var nu ikke længere i tvivl om at det er Iskasnerven der er generet, men hvorfor lige nøjagtig løbet giver problemet er stadig ukendt. Idag har der der ikke været noget og jeg valgte derfor at tage med Lasse ud i Happy Runners og løb omkring 8km i noget højere tempo en planlagt. Under og efterfølgende var der overhovedet ikke noget at mærke til Mr. Iskas, så det var positivt 🙂 Jeg regner med at fortsætte med massage og Yoga regelmæssigt for fortsat at formindske skaden og forebygge at den kommer igen.

Siden julen har jeg gjort mig mange overvejelser med hvad jeg vil med alt mit træning. Derfor er det også grundigt blevet overvejet hvad målet for 2013 skal være. Sidste år havde jeg ikke noget større mål, og det har egentlig været lidt et kedeligt år. Det ville nu alligevel havde været blevet blokeret af mit kragebensbrud, men 2013 skal indeholde noget stort som ved første øjekast kan virke lidt uoverskueligt, for det er det jeg godt kan lide. Lasse og jeg har derfor gennem lang tid snakket om et trailløb som Trans Alpine eller lignende. I første omgang blev vi enige om Trans Alpine på trods af at jeg var meget nervøs for det da det er en mega distance og killer mange højdemeter. Egentlig tror jeg at det ville være en lidt for stor mundfuld for mig. Det viste sig at det ikke passede ind i planerne, så derfor er valget istedet faldet på et andet trailløb som hedder Salomon 4 Trails. Salomon 4 Trails er et etapeløb på 150 km med 10 højdekilometer som strækker sig over 4 dage og går fra Tyskland gennem Østrig og Schweiz. Vi er ikke endelig tilmeldt endnu, men har planlagt at gøre det i den kommende måned.

Det virker ved første øjekast urealistisk taget min træningshistorik, skade og erfaring i betragtning, men det skal det også være for at det bliver en udfordring. Jeg har ikke løbet mange marathon, faktisk har jeg kun løbet et enkelt, men det bekymrer mig nu ikke så meget, for jeg ved at det er muligt at gennemføre med den rigtige træning præcis som ved Challenge Copenhagen i 2012. Det der bekymrer mig mest er om jeg formår at blive helt fri af skader så min træning ikke er begrænset deraf.

2013 er derfor nu blevet tilrettelagt delvist efter Salomon 4 Trails. Dette betyder at der er blevet indlagt to marathon i løbet af foråret hvoraf det ene er et trailløb. Udover dette ligger der også 100 km MTB som jeg vil deltage i mest for sjovt, samt Aalborg Triathlon som er en halv Ironman som jeg vil køre stille og roligt og diverse andre løb som bliver træningsløb. Disse løb sammen med den rigtige træning er jeg overbevist om kan gøre mig klar til Salomon 4 Trails.